Hodnocení všech zápasů 27.kola

02.06.2009 17:35

Spytihněv je přeborníkem, účast v divizi zvažuje!

Fotbalisté Slovácké Sparty Spytihněv se dvě kola před koncem stali krajským přeborníkem. Není ale vůbec jisté, že budou příští rok působit v divizi. S konečnou platností o tom zítra rozhodne vedení klubu. Tuto informaci nám exkluzivně potvrdil Ondřej Šubík, sekretář vítěze krajského přeboru. Situaci s napětím sledují v Uherském Brodě, kde by s přihláškou do divize naopak neváhali.

Fotbalisté Spytihněvi o víkendu vyhráli na hřišti sestupem ohrožených Vlachovic a dvě kola před koncem soutěže se stali přeborníky kraje. "Zítra v podvečer se sejde úzké vedení klubu, které rozhodne o tom, zda podáme přihlášku do divize. Je to stále padesát na padesát. Já osobně zvednu ruku pro to, abychom nadále působili v krajském přeboru," nechal se slyšet klubový sekretář Ondřej Šubík. "Každopádně předsezonní cíl jsme splnili, přebor jsme vyhráli. Takže v klubu vládne naprostá spokojenost," uvedl Šubík.
Pro Slováckou Spartu Spytihněv by byl případný postup do divize historickým úspěchem. Klub je ale rozdělen na dva tábory. Jeden hodlá pokračovat v krajském přeboru, druhý by se postupu o patro výš nebránil. Hlavním problémem ve Spytihněvi je absence mládežnických celků. Klub má pouze jedny žáky a dvě přípravky. "Dorost nám skutečně chybí. Problém bychom museli řešit formou spolupráce s nějakým klubem z okolí. V úvahu přichází jednání s nedalekými Babicemi," dodal Šubík.
Pokud by Spytihněv přihlášku do divize nezaslala, účast o patro výš by byla nabídnuta Uherskému Brodu, druhému celku v pořadí. Ten by však musel za postup z nepostupového místa uhradit do svazové pokladny částku 80 tisíc korun. O výsledku zítřejšího jednání Vás budeme informovat.

VLACHOVICE - SPYTIHNĚV 1:5 (0:1)
Lídr tabulky neponechal nic náhodě a splnil úlohu favorita. Skóre utkání otevřel hostující kanonýr Ulman. Vzápětí měl dobrou šanci na vyrovnání domácí Faldík, ale s jeho hlavičkou si Hájek poradil. Po přestávce měli hosté po vyloučení D. Olejníka převahu jednoho muže v poli a na hřišti kralovali. Svůj náskok postupně navýšili a po zásluze vyhráli. Domácím se podařilo výsledek v závěru jen kosmeticky upravit.
Branky: T. Olejník - Ulman, Sedláček, Večeřa, Brzica, vlastní. Rozhodčí: P. Konečný, ČK: D. Olejník (Vlachovice). Diváci: 150.
VLACHOVICE: Surmař - Jandík, T. Olejník, Tomeček, Častulík, Míča, P. Dorůška, Kořenek, Faldík, Šimoník, D. Olejník. Střídali: Obadal, Horáček.
SPYTIHNĚV: Hájek - Hoferek, Polášek, Křiva, Sedláček, Vávra, Večeřa, Chudárek, Barot, Horsák, Ulman. Střídali: Brzica, Krejčí, Hubinka.

CHROPYNĚ - PROVODOV 3:0 (2:0)
Úvodní desetiminutovka byla pro hosty velmi krutá, neboť domácí využili chyby v jejich obraně a rychle vedli o dva góly. Už ve druhé minutě se prosadil Macháček a o pět minut později se blýskl parádními nůžkami Bosák, když poslal míč přímo do šibenice. Pak se hra v poli vyrovnala a také Provodovští se začali tlačit do útoku. Jejich snažení ale scházelo přesnější zakončení, když postupně neuspěli Hlavňovský, Březík a Slončík. Jak se dávají góly, ukázal Provodovu v závěru kanonýr Bosák, který zpečetil jasné vítězství Orlů.
Branky: 7. a 83. Bosák, 2. Macháček. Rozhodčí: Stodůlka. Diváci: 100.
CHROPYNĚ: Bělík - Půčala, Gajdošík, Hošek, Buksa, Bosák, Šindelář, Macháček, Polášek, Zatloukal, Peřina. Střídali: Novák, Panáček, Štěpánek.
PROVODOV: Máčala - Galandr, Švach, Hellebrand, Malaník, Březík, Gottwald, Slončík, Gargulák, Hlavňovský, Beňo. Střídali: Karpeko, Pinkas.

UHERSKÝ BROD - HOLEŠOV 2:0 (1:0)
Domácí nastoupili s cílem odčinit prohru z minulého kola v Hluku, což se jim podařilo. V první půli byla ale hra vyrovnaná, bojovalo se většinou mezi šestnáctkami a každé mužstvo zahrozilo pouze jednou. Ve 12. minutě vystrašil Daněk střelou z dálky gólmana hostí, který vyrazil míč před Drápalu a ten si poradil se dvěma protivníky a poté i s ólmanem Krejčím. Holešovští byli blízko vyrovnání po půlhodině hry, jenže Bejtkovský a Barták své šance zazdili. Druhá půle přinesla kvalitnější podívanou. Hosté se snažili o vyrovnání, v 55. minutě postupoval Barták na Ondrůška, ten byl ale na místě a slabou dorážku hostí pak vytěsnili na čáře domácí zadáci. V závěru pak hosté otevřeli hru, což umožnilo Lukešovi dvakrát nebezpečně zaútočit. Rozuzlení přinesla 77. minuta, kdy Daněk po Ligasově přihrávce pojistil domácím tři body.
Branky: 12. Drápala, 77. Daněk. Rozhodčí: Krajča. Diváci: 200.
UHERSKÝ BROD: Ondrůšek - P. Ligas, R. David, Klvaňa, Hroch, Bičan, Dvořák, Daněk, Drápala, Lukeš, L. Ligas. Střídali: Josefík, Machálek.
HOLEŠOV: Krejčí - Belza, Bačík, Charuza, Ohlídal, Odstrčilík, Veselý, Šimík, Barták, Bejtkovský, Műnster. Střídali: Uruba, Frýbort, Slováček.

OSTROŽSKÁ NOVÁ VES - SLUŠOVICE 0:0
Utkání dvou sousedů v tabulce skončilo spravedlivou dělbou bodů. Po celé utkání se mužstva snažila neudělat chybu a dát šanci zisku tří bodů soupeři. Vyloženou šanci si žádný tým nevypracoval. Gólem zaváněl pouze trestný kop domácího Šálka v prvním poločase a v závěru druhé části střela hostujícího Bednaříka, kterou bravurně zneškodnil domácí brankář Hájek. Stínem utkání bylo vyloučení slušovického gólmana Juříka.
Rozhodčí: Rovenský. ČK: Juřík (Slušovice). Diváci: 100.
OSTROŽSKÁ NOVÁ VES: Hájek - Silnica, Kadaš, Kreisl, Máčala, R. Šálek, Pavlas, L. Pokorný, Slezák, M. Pokorný, R. Straka. Střídali: A. Straka, Kudr, Nikl.
SLUŠOVICE: Juřík - Hynčica, Polčák, J. Foltýn, Zbranek, Čuřík, Mil. Bednařík, Vávra, Elšík, Martin Bednařík, M. Foltýn. Střídal: Žůrek.

DOLNÍ NĚMČÍ - KATEŘINICE 1:2 (1:1)
Domácí potřebovali nutně body k záchraně, a tomu také odpovídal začátek utkání. Dolní Němčí bylo aktivnější a během úvodních deseti minut zahodili tutovky K. a T. Stojaspalové. Branky se diváci dočkali až v 19. minutě, autorem byl T. Stojaspal. Z vedení se ale domácí radovali pouhé dvě minuty. Vyrovnání zařídil Válek. Pak se hrálo většinou mezi šestnáctkami a velká šance byla k vidění až chvíli po přestávce, kdy promarnil vyloženou šanci Zetek. S přibývajícími minutami získávali navrch Kateřiničtí, kteří byli kombinačně lepší a v 81. minutě strhli vítězství na svou stranu.
Branky: 19. T. Stojaspal - 22. Válek a 81. Kotrla. Rozhodčí: Mejzlík. Diváci: 100.
DOLNÍ NĚMČÍ: Kadlček - L. Stojaspal, K. Stojaspal, Sadil, Zimčík, Polášek, Krchňáček, Pochylý, Bída, Cmol, T. Stojaspal. Střídali: Mikulec, M. Stojaspal.
KATEŘINICE: Chrástecký - Zubík, Kamas, Kuzník, Ondra, Mikulík, Kotrla, Kašpar, Sacher, Válek, Zetek. Střídal: Peredarjuk.

1. VALAŠSKÝ FC - MORKOVICE 3:1 (2:0)
Domácí fotbalisté na svého soupeře vběhli jako hladoví chrti a během pěti minut vedli o dva góly. Jako první se dostal k odraženému míči Melichařík a zamířil přesně k tyči. Vzápětí si na rohový kop vyskočil nejvýše Poledník a pěknou hlavičkou zvýšil. Hosté byli šokováni, během úvodní půle se na nic nezmohli a branku Syptáka prakticky neohrozili. Pojistku mohl přidat ve 40. minutě zkušený Balejík, ale penaltu poslal do středu branky. Nástup do druhé půle patřil Rožnovanům a Jakub Maléř v 55. minutě po pěkné akci zvýšil na rozdíl tří gólů. Po hodině hry pustil Sypták za svá záda dalekonosnou střelu a Morkovicím se podařilo snížit.
Branky: 2. Melichařík, 4. Poledník, 55. J. Maléř. Rozhodčí: Schmid. Diváci: 150.
1. VALAŠSKÝ FC: Sypták - Bolcek, Balejík, Poledník, Bortl, Šimek, Melichařík, Žitník, J. Maléř, M. Maléř, Talpa.

ZBOROVICE - HLUK 0:4 (0:0)
V první půli se hrál opatrný fotbal, oba celky čekaly na zaváhání soupeře, obrany však hrály pozorně. Druhá půle vyšla lépe hostům, v 50. minutě se pěkně z dálky trefil Radoch. Vzápětí mohli domácí vyrovnat Šumberou, ale gólman hostí byl na místě a branka padla na opačné straně. Zaváhání zborovické obrany potrestal Dohnal. Tentýž hráč byl poté faulován v šestnáctce a sám z penalty zvýšil na rozdíl tří gólů. Hlučané hráli v pohodě a Dohnal připravil pro střídajícího Miroše šanci, který pečetil zaslouženou výhru hostů.
Branky: Dohnal 2, Radoch, Miroš. Rozhodčí: Tkadlec. Diváci: 120.
ZBOROVICE: Z. Bartnet - V. Švejcar, Kojecký, Vr. Švejcar, Štěpánek, Němec, R. Barnet, Šmíd, Krejčí, Setinský, Páník. Střídali: Šumbera, Bezslezina, Vybíral.
HLUK: Fojtík - A. Machala, J. Machala, Dufka, Zalubil, Jurásek, Dohnal, Ježek, Minařík, Radoch, Horák. Střídali: Miroš, Rybnikář, Tinka.

VSETÍN - VIGANTICE
Utkání bylo pro nezpůsobilý terén odloženo.

 

Zpět