Hodnocení všech zápasů 25.kola

20.05.2009 13:48

Lídr tabulky ze Spytihněvi nedokázal uspět na hřišti o záchranu bojujícího Dolního Němčí a do tabulky si připsal jen bod. Jeho pronásledovatel z Uherského Brodu si lehce poradil na domácí půdě proti Provodovu. Slončík a spol. odjeli s pětigólovým výpraskem. Šokem skončilo utkání 1. Valašský FC - Kateřinice, v němž se překvapivě radovali hosté.

VSETÍN - VLACHOVICE 1:1 (1:0)
Od samého počátku utkání se hrálo na jednu branku. Fotbalisté Vsetína si vytvářeli jednu šanci za druhou a bylo jen otázkou času, kdy se jim podaří otevřít skóre. Při Jarošově ráně sice hostující gólman uspěl, na dorážku Mišuna byl ale krátký. Po změně stran domácí pokračovali v zahazování šancí, za což nakonec tvrdě zaplatili. Hosté po ojedinělém útoku vybojovali roh, po kterém se hlavou trefil Olejník a zajistil Vlachovicím zlatý bod.
Branky: 31. Mišun - 89. Olejník. Rozhodčí: Batík. Diváci: 80.
VSETÍN: Polomský - Ptáček, Blažek, Holoubek, Augusta, Kamas (58. Pavlinec), Cahlík, Novosad, Mišun (64. Kovačík), Jaroš, Lukáč.

CHROPYNĚ - VIGANTICE 2:2 (0:0)
Domácí mají ve svém středu kanonýra Bosáka, který se opět nemýlil. První půle byla poměrně vyrovnaná, oba gólmani potvrzovali své kvality. Při jedné z nich musel ukázat své kvality domácí gólman Bělík, který včasným vyběhnutím zabránil jistému gólu. Orli ohrožovali brankáře hostů pouze střelami z dálky. Ve druhém poločase udělili Hanáci hostům lekci z produktivity. Střelou do šibenice se prezentoval Bosák. Pak si na trestný kop Bosáka naběhl Zdražil a přidal druhou pojistku. Závěr zápasu však patřil hostům, jejichž tlak po odstoupení zraněných Laciny a Zdražila narůstal. Do černého dvakrát mířil Kožušník a zajistil Valachům bod.
Branky: Bosák, Zdražil - Kožušník 2. Rozhodčí: Veselský. Diváci: 150.
CHROPYNĚ: Bělík - Hošek, Zdražil, Gajdošík, Buksa, Macháček, Lacina, Zatloukal, Púčala, Šindelář, Bosák. Střídali: Polášek, Vávra, Štěpánek.
VIGANTICE: Malina - Pavel Gálik, Chumchal, Ondřej, Štreit, R. Vokáč, Náměstek, Matůš, Kožušník, Z. Vokáč, Drda. Střídali: Petr Gálik, Mohyla, Štůrala.

UHERSKÝ BROD - PROVODOV 5:0 (3:0)
Hosté měli v nohách středeční semifinále Poháru hejtmana a na jejich výkonu to bylo znát. Provodovští sice předváděli svůj kombinační fotbal, tomu ale chyběla finální přihrávka. Domácí pozorně bránili a podnikali rychlé brejky, které soupeř nedokázal eliminovat. Všechny tři branky první půle padly jako přes kopírák. Obránce zatáhl míč po pravé straně a centrovaný balon usměrnil do sítě Dvořák. Druhá půle se už jen v poklidu dohrávala. Hosté párkrát zahrozili několika střelami. Nejblíže korekci skóre byl Březík, jeho ránu do šibenice ale Ondrůšek vytěsnil. Naopak domácí v závěru přidali po rychlých kombinačních akcích další dvě branky.
Branky: 17., 35. a 45. Dvořák, 79. Drápala, 89. Lukeš. Rozhodčí: Dokoupil. Diváci: 120.
UHERSKÝ BROD: Ondrůšek - P. Ligas, M. David, Hroch, R. David, Josefík, Dvořák, Daněk, Drápala, Lukeš, L. Ligas. Střídali: Kukuča, Klvaňa, Zemánek.
PROVODOV: Máčala - Karpeko, Galandr, Švach, Hellebrand, Malaník, Březík, Slončík, Plášek, Hlavňovský, Beňo. Střídali: Pinkas, Zámorský.

OSTROŽSKÁ NOVÁ VES - HLUK 0:2 (0:0)
Sousedské derby se v první půli odehrávalo vesměs ve středu hřiště. Výjimkou byla střela hostujícího Juráska, která skončila na břevně. Na druhé straně mohl skórovat Šálek, jeho pokus obránci Hluku zastavili až na brankové čáře. Po obrátce se hosté zlepšili a v 61. minutě se ujali vedení, úspěšným střelcem byl Botek. V závěru se snažili domácí o vyrovnání. Největší šanci měl Radim Straka, jehož hlavička těsně minula Fojtíkovu branku. V 87. minutě byl faulován v pokutovém území hostující Miroš a z následné penalty přidal Dohnal druhý gól favorita.
Branky: 61. Botek, 87. Dohnal z penalty. Rozhodčí: Schnűrmacher. Diváci: 150.
OSTROŽSKÁ NOVÁ VES: Hájek - Franta, Kadaš, Kudr, Máčala, R. Šálek, Pavlas, L. Pokorný, Slezák, M. Pokorný, R. Straka. Střídali: A. Straka, Kreisl, Nikl.
HLUK: Fojtík - A. Machala, J. Machala, Botek, Dufka, Zalubil, Dohnal, Jurásek, Ježek, Minařík, Horák. Střídali: Tinka, Miroš, Hanák.

SLUŠOVICE - HOLEŠOV 1:0 (0:0)
Utkání sousedů z dolní poloviny tabulky bylo zajímavé od úvodního do závěrečného hvizdu. V první půlce byli blíže k vedení Slušovičtí, neboť si připravili více gólových šancí. Už ve druhé minutě se dostal do dobré střelecké pozice Bednařík, ale zakončení akce mu nevyšlo. V 18. minutě pak pohrdl Elšík penaltou, kterou mu Krejčí chytil. Další možnosti promarnili Šimek a Zbranek. Holešovští se v závěru půle zlepšili, střely Bejtkovského a Bartáka však cíl nenašly. Po přestávce se opět hrálo podle not Slušovic, které se díky Martinu Bednaříkovi ujaly vedení. O deset minut později mohli hosté vyrovnat, ale Slováček trefil jen břevno.
Branka: 58. Martin Bednařík. Rozhodčí: Vrána. Diváci: 100.
SLUŠOVICE: Juřík - Hynčica, Polčák, Zbranek, Foltýn, Čuřík, Mil. Bednařík, Elšík, Martin Bednařík, Šimek, M. Foltýn. Střídali: Dlabač, Vávra.
HOLEŠOV: Krejčí - Belza, Charuza, Roubalík, Odstrčilík, Veselý, Slováček, Šimík, Műnster, Barták, Bejtkovský. Střídali: Ohlídal, Uruba.

DOLNÍ NĚMČÍ - SPYTIHNĚV 1:1 (0:0)
Domácí fotbalisté se na lídra tabulky vytáhli. Od počátku bojovali o každý metr trávníku. V první půli byla hra v poli vyrovnaná. Hosté po jednom ze závarů před brankou Kadlčka nastřelili břevno, Dolní Němčí vážněji gólmana Stýbla neohrozilo. O poznání lepší fotbal se začal hrát po pauze. Domácí se začali tlačit před branku soupeře. Po faulu v pokutovém území měli výhodu penalty, kterou proměnil Pochylý. Záhy bylo ale vyrovnáno. Zmatky v dolněmčanské obraně potrestal Ulman. V nastaveném čase měl na kopačkách tři body Polášek, prázdnou branku ale netrefil.
Branky: 70. Pochylý z penalty - 78. Ulman. Rozhodčí: Stodůlka. Diváci: 100.
DOLNÍ NĚMČÍ: Kadlček - L. Stojaspal, K. Stojaspal, Kubica, Zimčík, Polášek, P. Krchňáček, Pochylý, Bída, Cmol, T. Stojaspal. Střídali: Jančář, Chladil.
SPYTIHNĚV: Stýblo - Polášek, Křiva, Sedláček, Večeřa, Brzica, Chudárek, Krejčí, Horsák, Hubinka, Ulman.

ZBOROVICE - MORKOVICE 0:5 (0:2)
Okresní derby skončilo jednoznačnou výhrou Morkovic. Domácí už nemají ani teoretickou šanci na záchranu, čemuž odpovídal jejich výkon na hřišti. Morkovičtí měli od počátku výraznou převahu a svůj tlak korunovali dvěma góly do poločasu. Po změně stran v nadšeném výkonu pokračovali a dovedli zápas k jasné výhře. V dresu vítězů se dvakrát trefil Kutňák.
Branky: 84., 88. Kutňák, 18. Hlaváček, 25. Kroutilík, 58. Černý. Rozhodčí: Kunický. Diváci: 300.
ZBOROVICE: Chytrý - Plšek, Kojecký, Švejcar Václav, Vaňák, Vybíral, Štěpánek, Němec, Barnet, Šmíd, Setinský. Střídali: Šumbera, Krejčí, Bezslezina.
MORKOVICE: Veselý - Petroš, Slavíček, Jablunka, Vymazal, Kutňák, Majda, Hlaváček, Hanák, Kroutilík, Černý. Střídali: Dutka, Přecechtílek, Šimčík.

1. VALAŠSKÝ FC - KATEŘINICE 1:4 (1:1)
Domácí bojující o záchranu v utkání propadli. Den neměl především gólman Sypták, který totálně vyhořel. Už v první minutě vypálil hostující Ondra, gólman Sypták míč neudržel a Sacher jej uklidil do sítě. Vyrovnání přišlo ve 30. minutě, kdy se trefil Michal Maléř. Do druhé půle vyběhli hosté hodně aktivně a třikrát se radovali. Nejdříve Sypták neudržel lehký míč a důrazný Kotrla jej dotlačil do sítě. Hosté ovládli hru a v 70. minutě přišla nejkrásnější akce zápasu. Po ose Kamas, Mikulík krásným halfvolejem zakončoval Sacher. Poté se postavil k trestnému kopu Jiří Kuzník a jeho projektil skončil v šibenici. Domácí si prohrou značně zkomplikovali situaci.
Branky: 30. M. Maléř - 1. a 70. Sacher, 55. Kotrla, 82. J. Kuzník. Rozhodčí: Ondo. Diváci: 200.
1. VALAŠSKÝ FC: Sypták - Žitník, Balejík, Poledník, Bortl, Šimek, Melichařík, Bartoň, J. Maléř, Karban, M. Maléř.
KATEŘINICE: Chrástecký - Kamas, Zetek, J. Kuzník, Ondra, Sacher, Kotrla, Kašpar, Mikulík, Peredarjuk, Válek.
Zpět