Hodnocení všech zápasů 24.kola

12.05.2009 19:15

1. Valašský FC dokázal uspět ve Vlachovicích a pořádně tak zamíchal kartami ve spodní části tabulky krajského přeboru. Do boje o záchranu se po víkendovém kole namočili také fotbalisté Morkovic, kteří doma nestačili na Uherský Brod. Spytihněv po výhře nad Holešovem dál vévodí tabulce.

VIGANTICE - ZBOROVICE 6:0 (1:0)
Zápas měl být jasnou záležitostí domácího favorita. Tento scénář se naplnil až po změně stran, kdy odevzdaný soupeř inkasoval pět branek. Hosté ze Zborovic pojali zápas spíše jako výlet. Za celou dobu domácí branku vůbec neohrozili. Domácí ale v první půlce nalezli klíč k hostující obraně pouze jednou. Ve druhém poločase měli domácí výraznou převahu, jejich brankostroj se naplno rozběhl v poslední dvacetiminutovce.
Branky: 26. a 73. R. Vokáč, 70. Drda, 80. Křiva, 87. Kožušník, 90. Ondřej. Rozhodčí: Tkadlec. Diváci: 150.
VIGANTICE: Malina - Kožušník, Z. Vokáč, Petr Gálik, Pavel Gálik, Náměstek, Chumchal, Ondřej, Štreit, R. Vokáč, Drda. Střídali: Křiva, Šturala, Vičan.
ZBOROVICE: Chytrý - Plšek, Tesař, Švejcar, Štěpánek, Němec, Barnet, Vybíral, Setínský, Kojetský, Bezslezina,Krejčí.

KATEŘINICE - CHROPYNĚ 2:2 (2:0)
Přestože Kateřinice hrály už pátý zápas během dvou týdnů, do Orlů se pořádně obuly a po celý první poločas byly jasně lepší. Po čtvrthodině se do míče opřel kanonýr posledních duelů Kašpar a Bělík neměl šanci. Stálý domácí tlak zabrzdilo zranění útočníka Úlehly, kterého nahradil Peredarjuk. A byl to právě střídající hráč, který pět minut před půlí vybojoval ztracený míč pro skórujícího Sachra. Kdo čekal, že druhý poločas bude skóre jen narůstat, ten se mýlil. Dvě hrubky v domácí obraně potrestal chropyňský kanonýr Bosák. V poslední minutě mohl rozhodnout stejný hráč, ale trestný kop poslal nad branku.
Branky: 15. Kašpar, 40. Mikulík - 55., 57. Bosák. Rozhodčí: Šťastný. Diváci: 100.
KATEŘINICE: Chrástecký - Mikulík, Zetek, J. Kuzník, Ondra, Sacher, Kotrla, Kašpar, Děckuláček, Úlehla (35. Peredarjuk), Válek.
CHROPYNĚ: Bělík - Gajdošík, Buksa, Bosák, Šindelář, Novák, Lacina, Polášek, Zdražil, Zatloukal, Vávra. Střídali: Zborek, Štěpánek.

SPYTIHNĚV - HOLEŠOV 2:0 (2:0)
Lídr tabulky začal zostra a během deseti minut rozhodl o osudu utkání. Nejprve se trefil Brzica. Druhý gól mohl přidat kanonýr Ulman, brankář Krejčí mu ale pokutový kop zneškodnil. Stejný hráč svou chybu záhy napravil a poslal favorita do dvougólového vedení. Pak se o slovo několikrát přihlásil Holešov, jeho pokusy ale gólem neskončily. Těsně před přestávkou hostující Bejtkovský neproměnil penaltu, gólman Hájek střelu k tyči vyrazil. Druhá půle už měla vyrovnanější průběh, hosté se často dostávali k zakončení, ale skóre se jim změnit nepodařilo. V dobré pozici pálil Roubalík pouze do tyče.
Branky: 1. Brzica, 10. Ulman. Rozhodčí: Krajča. Diváci: 200.
SPYTIHNĚV: Hájek - Polášek, Křiva, Sedláček, Večeřa, Brzica, Chudárek, Krejčí, Horsák, Hubinka, Ulman st. Střídali: Kraváček, Barot, Kowalczyk.
HOLEŠOV: Krejčí - Belza, Bačík, Ohlídal, Roubalík, Odstrčilík, Slováček, Šimík, Műnster, Barták, Bejtkovský. Střídal: Veselý.

VLACHOVICE - 1. VALAŠSKÝ FC 1:4 (0:3)
Vyrovnané utkání dvou sousedů v tabulce vyznělo lépe pro hosty, kteří na rozdíl od Vlachovic proměnili všechny své šance a trestali hrubky domácích. Ve 25. minutě vyrazil domácí gólman střelu z pětatřiceti metrů jen před sebe a pro dobíhajícího M. Maléře nebyl problém otevřít skóre. Hned z protiútoku mohl vyrovnat Doruška, ale trefil jen tyč. Ve 32. minutě přidal Karban druhou branku Rožnova a vzápětí opět Dorůška rozezvonil břevno. Valašský FC pak ještě do přestávky zvýšil vedení na rozdíl tří branek. Domácí se dočkali až v nástupu do druhé půle, kdy hlavou korigoval Šuráň. Drama se ale nekonalo. Hosté proměnili Poledníkem penaltu, a když stejnou možností pohrdl Gabriš, výsledek se už nezměnil.
Branky: 46. Šuráň - 25. M. Maléř, 32. Karban, 36. Bartoň, 65. Poledník z penalty. Rozhodčí: Bartoň. Diváci: 100.
VLACHOVICE: Surmař - Jandík, T. Olejník, Tomeček, Častulík, Šuráň, Gabriš, Míča, Šimoník, J. Dorůška, D. Olejník. Střídali: Obadal, Gbelec.
1. VALAŠSKÝ FC: Sypták - Bortl, Balejík, Poledník, Žitník, J. Maléř, Melichařík, Bartoň, Šimek, M. Maléř, Karban. Střídali: Tapla, Dibelka, Winter.

HLUK - SLUŠOVICE 1:3 (1:1)
Domácí měli raketový nástup do utkání a po rychlé akci se Juráskem ujali vedení. Hosté ale nečekaný úvod nerozhodil a převzali dirigentskou taktovku. Tlak Slušovic vyvrcholil v 19. minutě, kdy se střelecky prosadil J. Foltýn. Pak se dlouhou dobu hrálo jen mezi šestnáctkami. I po přestávce viděli diváci jen fotbalový odvar, domácí se na hřišti hledali, šanci si nevypracovali. Zato hosté přidali na důrazu a v závěrečné čtvrthodině strhli cenné vítězství na svou stranu.
Branky: 3. Jurásek - 19. J. Foltýn, 77. Elšík, 99. Vávra. Rozhodčí: Podaný. Diváci: 120.
HLUK: Kovařík - Horák, A. Machala, Tinka, J. Machala, Botek, Jurásek, Dohnal, Šimčík, Ježek, Minařík. Střídali: Dufka, Miroš, Hanák.
SLUŠOVICE: Juřík - Polčák, Dlabač, J. Foltýn, Zbranek, Čuřík, Mil. Bednařík, Elšík, M. Bednařík, Šimek, M. Foltýn. Střídali: Hynčica, Vávra.

PROVODOV - OSTROŽSKÁ NOVÁ VES 2:4 (2:1)
Utkání v Provodově se vyznačovalo rozdílností obou poločasů. V tom prvním měli navrch domácí, když po čtvrthodině hry vedli už o dva góly brankami Galandra a Gottwalda. Hostům se však podařilo dát ve 35. minutě kontaktní gól Máčalou. Po přestávce se obraz hry změnil, aktivitu převzali hosté a v 55. minutě vyrovnal M. Pokorný. Stejný hráč zařídil i třetí gól v 72. min. Překvapivé vítězství hostů pojistil v 77. min. Pavlas.
Branky: 7. Galandr, 14. Gottwald - 35. Máčala, 55. a 72. M. Pokorný, 77. Pavlas. Rozhodčí: Rovenský. Diváci: 150.
PROVODOV: Máčala - Pinkas, Galandr, Plášek, Švach, Gargulák, Hlavňovský, Gottwald, Beňo, Hellebrand, Březík.
OSTROŽSKÁ NOVÁ VES: Hájek - Franta, Kudr, Silnica, Máčala, R. Šálek, Pavlas, M. Pokorný, Kreisl, L. Pokorný, R. Straka. Střídali: Slezák, Jurásek.

MORKOVICE - UHERSKÝ BROD 1:3 (0:1)
Zápas měl do 25. minuty vyrovnaný průběh. Pak začali více vystrkovat růžky hosté a po chybné rozehrávce uprostřed pole se prosadil Drápala. Domácí si žádnou vážnější šanci nevypracovali. Po přestávce se přece jen blýskli vyrovnávací brankou v podání Petroše. Broďané však byli fotbalovější a v 67. minutě šli do vedení Klvaňou. Vítězství jim pojistil Lukeš. Uherský Brod si výhrou upevnil druhou příčku v tabulce. Ta může být nakonec postupová, neboť ve fotbalových kuloárech se hodně nahlas mluví o tom, že Spytihněv se do divize nepřihlásí.
Branky: 58. Petroš - 25. Drápala, 67. Klňava, 78. Lukeš. Rozhodčí: Valčík. Diváci: 150. MORKOVICE: Veselý - Bleša, Slavíček, Černý, Petroš, Hlaváček, Přecechtílek, Majda, Kutňák, Kroutilík, Šimčík. Střídali: Posolda, Dutka.
UHERSKÝ BROD: Ondrůšek – P. Ligas, M. David, Hroch, R. David, Josefík, Dvořák, Daněk, Drápala, Klvaňa, Lukeš. Střídali: L. Ligas, Kukuča, Macháček.

DOLNÍ NĚMČÍ - VSETÍN 1:2 (1:0)
Domácí byli v první půli bojovnější, soupeř pro změnu zase fotbalovější a zkušenější. Dvakrát zahrozili po rychlých protiútocích, jednou mířili útočníci nad branku, s druhou šancí si poradil gólman Kadlček. Jediná branka první půle padla ve 32. minutě, kdy se po standardní situaci odrazil míč na šestnáctku a domácí M. Stojaspal nekompromisně prostřelil gólmana soupeře. Po přestávce se domácí snažili navýšit svůj náskok a měli i šance, které ale Zimčík a K. Stojaspal neproměnili. Hosté z rychlého brejku v 69. minutě srovnali Blažkem a těsně před koncem dal vítězný gól Lukáč.
Branky: 32. M. Stojaspal – 69. Blažek, 90. Lukáč. Rozhodčí: Bělunek. Diváci: 120.
DOLNÍ NĚMČÍ: Kadlček – M. Stojaspal, Mikulec, Kubica, Zimčík, Polášek, P. Krchňaček, Pochylý, Bída, Cmol, T. Stojaspal. Střídali: Ježek, K. Stojaspal.
VSETÍN: Polomský - Holoubek, Blažek, Lukáč, Ptáček, Novosad, Augusta, Mišun, Pavlinec, Kovačík, Cáhlík. Střídal: Jaroš.

DOHRÁVKY

VSETÍN - OSTROŽSKÁ NOVÁ VES 2:0
Branky: Novosad, Cahlík.

KATEŘINICE - HLUK 2:1
Branky: Kašpar 2 – Jurásek.
Zpět