Hodnocení všech zápasů 22.kola

29.04.2009 19:51

Pět bodů k dobru má po víkendovém kole Slovácká Sparta Spytihněv před svým pronásledovatelem z Uherského Brodu. Oba soupeři se utkají už ve středu, kdy je na programu vložené kolo. Debakl v domácím prostředí utrpěli fotbalisté Dolního Němčí, kteří podlehli Chropyni vysoko 0:6. Zajímavý bude boj o záchranu. Sestupovat totiž mohou až čtyři kluby!

DOLNÍ NĚMČÍ - CHROPYNĚ 0:6 (0:2)
O záchranu hrající domácí totálně selhali. Za devadesát minut nedokázali vstřelit jediný gól, navíc jich půltucet inkasovali. Hosté z Chropyně byli od počátku fotbalovější. Do vedení se dostali Šindelářem, jenž byl po rohovém kopu ve správnou dobu na správném místě. U zrodu druhého gólu stál Pagáč. Ideálně vysunul Bosáka, který se nemýlil. Po změně stran se Dolněmčané marně snažili s výsledkem něco udělat. Chropyně byla o třídu lepší, což vyjádřila také gólově.
Branky: Šindelář 2, Bosák 2, Pagáč, Zatloukal. Rozhodčí: Monček. Diváci: 120.
DOLNÍ NĚMČÍ: Kadlček - L. Stojaspal, P. Krchňáček, Ježek, Mikulec, Jančář, Polášek, Kubica, Pochylý, T. Stojaspal, Bída. Střídali: M. Krchňáček, M. Stojaspal.
CHROPYNĚ: Večeřa - Pučala, Zdražil, Hošek, Buksa, Bosák, Šindelář, Zatloukal, Pagáč, Lacina, Táborský.

VIGANTICE – OSTROŽSKÁ NOVÁ VES 3:0 (2:0)
Valaši potvrdili stoupající formu a soupeři ze Slovácka nedali šanci na úspěch. Domácí nejprve hrozili po standardních situacích, které však gólman Hájek v klidu zneškodnil. Skóre se měnilo až v 25. minutě. Průnik Drdy zastavila hostující obrana ve vlastním pokutovém území v rozporu s pravidly, nařízenou penaltu proměnil Radim Vokáč. Druhý gól přidal těsně před poločasem Drda, který zúročil samostatný únik. Po změně stran vsadili domácí na brejky. Hostům vzal vítr z plachet Kreisl, který po faulu na Vokáče uviděl červenou kartu. Poslední slovo měl střídající Křiva, který proměnil centr Mohyly ve třetí gól domácích. V samotném závěru byl hostům vyloučen Pokorný za oplácení.
Branky: 25. R. Vokáč z penalty, 45. Drda, 81. Křiva. Rozhodčí: Prokop. ČK: Kreisl, Pokorný (oba Ostrožská Nová Ves). Diváci: 200.
VIGANTICE: Blabla - Kožušník, Z. Vokáč, Ondřej, Matůš (46. Petr Gálik), Náměstek, Pavel Gálik, Chumchal, Štreit, R. Vokáč (70. Křiva), Drda (75. Mohyla).
OSTROŽSKÁ NOVÁ VES: Hájek - Franta, Kadaš, Kreisl, L. Pokorný, R. Šálek, Pavlas, B. Šálek, A. Straka., M. Pokorný., R. Straka. Střídali: Silnica, Nikl.

KATEŘINICE - UHERSKÝ BROD 0:1 (0:1)
Azyl v Hošťálkové domácím štěstí nepřinesl. Hosté z Uherského Brodu mají postupové ambice a jedině tříbodový zisk je mohl nechat ve hře o divizi. V první půli měli domácí ze soupeře respekt. Po dvaceti minutách otevřel skóre Richard David, kterého uherskobrodské vedení získalo v zimě ze Slovenska. Po půlhodině mohlo být vyrovnáno, exligový gólman Ondrůšek však potvrdil svoje kvality. Těsně před přestávkou hlavičkoval domácí Kotrla těsně vedle. Do druhého poločasu nastoupili domácí jako vyměnění. Vytvořili si trvalou převahu, kterou však nedokázali přetavit v gól. V samotném závěru domácí vytvořili před brankou soupeře obrovský závar, uherskobrodští obránci však stačili míč z brankové čáry uklidit do bezpečí.
Branka: 20. R. David. Rozhodčí: Veselský. Diváci: 100.
KATEŘINICE: Chrástecký - Zubík (66. O. Kuzník), Zetek, J. Kuzník, Ondra, Sacher, Kašpar, Kotrla, Mikulík, Válek, Peredarjuk (80. Plandor).
UHERSKÝ BROD: Ondrůšek - P. Ligas, M. David, Hroch, R. David, Slinták, Dvořák, Daněk, Drápala, Lukeš, L. Ligas. Střídali: Kukuča, Josefík, Klvaňa.

VSETÍN - 1. VALAŠSKÝ FC 0:2 (0:1)
Překvapení kola se zrodilo ve Vsetíně. Domácí už zřejmě zabalili postupové ambice, takže tři body si nakonec odvezl o záchranu hrající soupeř. Po úvodním oťukávání se jako první osmělili hosté. Skóre otevřel střelou z dvaceti metrů rožnovský Maléř. Po inkasované brance sice domácí přidali na důrazu, v koncovce však byli sterilní. Novosad neuspěl z trestného kopu, Cahlík spálil vyloženou šanci. V závěru vsadil Vsetín vše na útok, do otevřené obrany však pronikl Maléř a druhou brankou v zápase zajistil hostům cenné tři body.
Branky: 16. a 87. M. Maléř. Rozhodčí: Schnürmacher. Diváci: 150.
VSETÍN: Polomský - Ptáček, Blažek, Holoubek, Augusta, Pavlinec (57. Jaroš), Cahlík, Novosad, Mišun, Kovačík (66. Kamas), J. Lukáč.
1. VALAŠSKÝ FC: Sypták - Žitník, Balejík, Poledník, Bortl, Šimek (60. Talpa), Melichařík, Bartoň, J. Maléř, M. Maléř, Karban (87. Dibelka).

SPYTIHNĚV - HLUK 1:0 (1:0)
Ve šlágru kola padla nakonec jediná branka. Postaral se o ni Polášek, díky němuž si Slovácká Sparta Spytihněv udržela i nadále pětibodový náskok před Uherským Brodem. V prestižním duelu mohl přidat druhý gól Ulman, ale ve vyložené šanci selhal. Ještě do poločasu mohl Hluk vyrovnat. Kanonýr Dohnal mířil jen do tyče. Po změně stran byli domácí aktivnější, z převahy však vytěžili jen několik rohových kopů. Vzruch přinesla 60. minuta utkání. Hostující Dohnal sice překonal z trestného kopu domácího gólmana, rozhodčí Dokoupil ale branku neuznal. O deset minut později se rychlou akcí po křídle prezentoval hlucký Horák. Z následného kopu z rohu však nezapršelo. Spytihněvský gólman Stýblo udržel čisté konto až do konce.
Branka: 18. Polášek. Rozhodčí: Dokoupil. Diváci: 310.
SPYTIHNĚV: Stýblo - Hoferek, Polášek, Sedláček, Vávra, Večeřa, Chudárek, Krejčí, Horsák, Hubinka, T. Ulman starší. Střídali: Skácel, Brzica, T. Ulman mladší.
HLUK: Fojtík - A. Machala, J. Machala, Botek, Dufka, Zalubil, Rybnikář, Dohnal, Ježek, Horák, Jurásek. Střídali: Miroš, Minařík, Tinka.

PROVODOV - HOLEŠOV 5:1 (2:1)
Domácí vsadili tradičně na zkušenost. Exligoví borci opět potvrdili, že fotbal se nedá jen tak zapomenout. Hosté z Holešova nevěděli několikrát kam dřív skočit. Provodov se radoval hned z první akce. Do černého zamířil Malaník. Pak ale vyrobil hrubku zkušený Gottwald a holešovský Slováček vyrovnal. Klid do domácích řad vnesl Hlavňovský, který z dvaceti metrů vymetl šibenici. Stejný hráč mohl skórovat ještě jednou, ale v dobré pozici neuspěl. Po změně stran měl Holešov dvě šance. Obě zneškodnil domácí gólman Máčala. V závěru se převaha přesunula na domácí kopačky a výsledkem byla jasná výhra Provodova.
Branky: Slončík 2, Gargulák, Malaník, Hlavňovský - Slováček. Rozhodčí: P. Konečný. Diváci: 70.
PROVODOV: Máčala - Galandr, Švach, Hellebrand, Malaník, Březík, Gottwald, Slončík, Gargulák, Hlavňovský, Beňo. Střídali: Karpeko, Zámorský.
HOLEŠOV: Krejčí - Belza, Bačík, Charuza, Roubalík, Odstrčilík, Truhlář, Frýbort, Slováček, Barták, Veselý. Střídali: Žiak, Uruba.

VLACHOVICE - ZBOROVICE 2:1 (1:0)
V souboji o šest bodů se prosadili domácí, kteří na jaře poprvé vyhráli. V závěru prvního poločasu se dvakrát zastřeloval Šuráň. Zborovický gólman Chytrý byl však proti. Nebezpečnou střelu dokázal vytěsnit na tyč. Pět minut před půlí se domácí konečně dočkali. Po rohovém kopu otevřel hlavou skóre Šuráň. Také po změně stran byli domácí při chuti. Hned v úvodu druhého poločasu se znovu po rohovém kopu prosadil J. Dorůška a získal Vlachovicím dvougólový náskok. Hosté se postarali o korekci až v samotném závěru. Tři minuty před koncem snížil Šmíd. Na vyrovnání už ale Zborovice sílu nenašly.
Branky: 39. Šuráň, 48. Dorůška ­ 87. Šmíd. Rozhodčí: Krajča. Diváci: 150.
VLACHOVICE: Surmař - Častulík, Tomeček, T. Olejník, P. Dorůška, Míča, Gabriš, Šuráň, Faldík, J. Dorůška, D. Olejník. Střídali: Hodulík, Šimoník, Jandík.
ZBOROVICE: Chytrý - Plšek, Tesař, Švejcar, Vr. Švejcar, Šumbera, Páník, Němec, Barnet, Bezslezina, Setinský. Střídali: Vybíral, Šmíd, Krejčí.

MORKOVICE - SLUŠOVICE 0:1 (0:0)
Do domácí branky se po pauze vrátil gólman Veselý. Bezgólovou remízu nakonec odmítl slušovický Foltýn, který v poslední minutě získal hostům cenné tři body. Hosté měli navrch už v první půli, neboť hráli za podpory silného větru. Jejich akce však končily odpískaným ofsajdem. Domácí se dostali dvakrát do dobré střelecké pozice, ale Kroutilíkovi se ani jednou nepodařilo skórovat. Morkovičtí pak hrozili pouze střelami z dálky, které neměly naději na úspěch.
Branka: 90. J. Foltýn. Rozhodčí: Holub. Diváci: 150.
MORKOVICE: Veselý - Vymazal, Bleša, Přecechtílek, Kroutilík, Bleša, Jablunka, Petroš, Hlaváček, Šimčík, Majda, Kutňák. Střídali: Posolda, Vlha.
SLUŠOVICE: Juřík - Hynčica, J. Foltýn, Milan Bednařík, Martin Bednařík, Elšík, Zbranek, Polčák, Čuřík, Šimek, M. Foltýn. Střídali: Dlabač, Vávra.
Zpět