Hodnocení všech zápasů 20.kola

15.04.2009 17:53

Ve šlágru kola Slovácká Sparta Spytihněv neuspěla proti Provodovu. Lídr tabulky sice vedl o dvě branky, nakonec ale o tři body přišel. Radoval se zkušený soupeř, který dokázal nepříznivý vývoj otočit. Boj o postup tak má nový rozměr. Uherský Brod po výhře v Dolním Němčí ztrácí na svěřence trenéra Ladislava Soviše už jen pět bodů.

SPYTIHNĚV – PROVODOV 2:3 (1:0)
Domácí se museli obejít bez tří hráčů základní sestavy. Pro zranění chybělo hned trio Barot, Hoferek a Ulman mladší. V prvním poločase se vytáhl spytihněvský gólman Hájek, který zneškodnil dvě šance soupeře. Slovácká Sparta se radovala po dvaceti minutách, skóre otevřel Chudárek. Vzápětí mohl přidat druhý gól agilní Horsák, gólman Provodova byl proti. Hned v první minutě druhé půle zvýšil Ulman starší krásnou střelou na rozdíl dvou gólů. Pak domácí nepochopitelně zvolnili, čehož soupeř využil k dokonalému obratu. Nejprve snížil Slončík. Vzápětí potrestal chybu domácích zadáků Hellebrand a třináct minut před koncem strhl vedení na stranu Provodova exligový Březík. Domácí jakoby v tu chvíli na hřišti vůbec nebyli.
Branky: 20. Chudárek, 46. Ulman starší – 48. Slončík, 60. Hellebrand, 77. Březík. Rozhodčí: Vrána. Diváci: 250.
SPYTIHNĚV: Hájek - Sedláček, Vávra, Skácel, Krejčí, Křiva (60. Brzica), Chudárek, Horsák, Polášek (70. Kraváček), Ulman starší, Večeřa.

VSETÍN – ZBOROVICE 2:1 (1:1)
Proti poslednímu týmu tabulky se favorit hodně natrápil. O své výhře rozhodl až po změně stran, kdy dokázal strhnout vedení na svou stranu. Zborovičtí neměli v utkání co ztratit a hráli naprosto uvolněně. V první půli byli lepším týmem, Krejčí dokonce trefil břevno. Čtyři minuty před přestávkou měli domácí výhodu trestného kopu. Vsetínský Cahlík napodobil legendárního Panenku a nedal hostujícímu brankáři vůbec žádnou šanci. Tečku za prvním poločasem udělal dalekonosnou střelou Krejčí. Jeho pokus z třiceti metrů skončil k překvapení všech v síti. Do druhé půle nastoupil favorit s jasným cílem, urvat tři body pro sebe. S příchodem Novosada na hřiště se hra domácích zlepšila. Právě Novosad zahrál rohový kop ideálně na Mišuna, který rozhodl.
Branky: 41. Cahlík, 71. Mišun – 44. Krejčí. Rozhodčí: Tkadlec. Diváci: 100.
VSETÍN: Polomský – Ptáček, Blažek, Holoubek, Augusta, Kamas (40. Novosad), Cahlík, Mišun, Pavlinec (40. Šuška), Jaroš, J. Lukáč.
ZBOROVICE: Chytrý – Plšek, Václav Švejcar, Vratislav Švejcar, Štěpánek, Krejčí, Vaňák, Němeček, Kojecký, Barnet, Setínký. Střídal: Vybíral.

VIGANTICE – HOLEŠOV 2:1 (1:1)
Holešovští na jaře poprvé prohráli, když na Valašsko přivezli omlazený kádr. Ten se ujal přesto vedení. Po dvaceti minutách vystihl Bejtkovský chybnou rozehrávku domácích zadáků a své sólo zakončil střelou do černého. Domácí se vzpamatovali až po půlhodině. O vyrovnání se postaral Drda. Druhý poločas se hrál podle domácích not. Holešov odolával až do poslední minuty, kdy Chumchalovu střelu tečoval jeden z obránců do protipohybu gólmana.
Branky: 32. Drda, 90. Chumchal – 20. Bejtkovský. Rozhodčí: Schnurmacher. Diváci: 400.
VIGANTICE: Blabla – Pavel Gálik, Z. Vokáč, Ondřej, Matůš, Štreit, Chumchal, Náměstek, Kožušník, R. Vokáč, Drda. Střídali: Bolcek, Křiva, Mohyla.
HOLEŠOV: Krejčí – Belza, Bačík, Roubalík, Charuza, Odstrčilík, Frýbort, Šimík, Barták, Bejtkovský, Munster. Střídali: Chudárek, Slováček.

MORKOVICE – HLUK 0:3 (0:2)
Hlučanům se v Morkovicích pravidelně daří. Tři body si odvezli i tentokrát. Domácí měli sice v první půli více ze hry. Kroutilík trefil břevno a v dobré šanci neuspěl ani Černý. Hlučané vycházeli ze zabezpečené obrany a podnikali rychlé brejky. Dva se jim podařilo dotáhnout do úspěšného konce. Oba úvodní góly padly v rychlém sledu. V 26. minutě se trefil Jurásek, o sedm minut později ho napodobil Ježek. Kdo čekal, že po změně stran se Morkovičtí pokusí o zvrat, tak byl na omylu. Hosté si v klidu pohlídali vedení a pouze jednou pustili do šance Šimčíka. Jeho střela skončila nad břevnem. Pojistku zisku tří bodů zajistil Hluku v nastaveném čase Zalubil.
Branky: 26. Jurásek, 33. Ježek, 90. Zalubil. Rozhodčí: Veselský. Diváci: 150.
MORKOVICE: Maceja - Hanák, Jablunka, Černý, Slavíček, Bleša, Šimčík, Hlaváček, Posolda, Kroutilík, Přecechtílek. Střídali: Majda, Petroš, Vlha.
HLUK: Fojtík - A. Machala, J. Machala, Botek, Zalubil, Dohnal, Ježek, Minařík, Radoch, Horák, Jurásek. Střídali: Rybnikář, Miroš.

KATEŘINICE – SLUŠOVICE 4:0 (3:0)
Na hřišti v Semetíně, kde mají fotbalisté Kateřinic dočasný azyl, si domácí otevřeli střelnici. Už po jedenácti minutách získal Kateřinicím vedení Peredarjuk. Druhý gól nenechal na sebe dlouho čekat. Na Sachrův rohový kop si naběhl Ondra a hlavou zvýšil na rozdíl dvou gólů. Pak se projevil i soupeř, ten však hrál jen po hranici pokutového území. Ve 38. minutě se po rohovém kopu Kateřinic ve skrumáži nejlépe zorientoval kapitán Zetek a dělovkou pod břevno málem protrhl síť. Po změně stran napálil slušovický Šimek tyč. Poslední slovo měli ale domácí. Po trestném kopu Sachra přidal Kotrla pěknou rybičkou čtvrtý gól.
Branky: 11. Peredarjuk, 25. Ondra, 38. Zetek, 80. Kotrla. Rozhodčí: Rovenský. Diváci: 100.
KATEŘINICE: Chrástecký - Zubík, Zetek, J. Kuzník, Ondra, Mikulík, Sacher, Kotrla, Kapšar, Peredarjuk, Válek. Střídali: Lukáš, Děckuláček, Plandor.
SLUŠOVICE: Juřík - Polčák, Lapač, Foltýn, Hynčica, Zbranek, Čuřík, Bednařík, Vávra, Elšík, Šimek. Střídali: Bednařík, Gajdůšek.

VLACHOVICE - OSTROŽSKÁ NOVÁ VES 0:5 (0:1)
Svěřenci Libora Soldána udělali rázný krok k záchraně. V souboji o šest bodů si otevřeli ve Vlachovicích střelnici a svého soka k ničemu nepustili. Vlachovice se na jaře zmítají v krizi, prozatím nepoznaly jak chutná vítězství. První půle mnoho fotbalové krásy nepobrala. Hosté se ujali vedení po akci R. Šálka. Pak převzali iniciativu domácí a do přestávky T. Olejník z trestného kopu orazítkoval břevno Hájkovy svatyně. V náporu domácí přibrzdilo vyloučení J. Dorušky ze 43. minuty. Vlachovičtí chtěli v nástupu do druhé půle i v oslabení zdramatizovat zápas, ale velmi rychle inkasovali dvakrát z kopačky Máčaly. Navíc po třetím gólu uviděl druhou žlutou kartu domácí Šimoník a musel předčasně pod sprchy. Zápas se tak dohrával v emotivní atmosféře. Vlachovičtí závěr zápasu nezvládli, čehož soupeř využil ke vstřelení dalších dvou gólů.
Branky: 47., 63. Máčala, 37. R. Šálek, 80. Nikl, 90. Franta z penalty. Rozhodčí: Stodůlka. ČK: J. Doruška, Šimoník (oba Vlachovice). Diváci: 200.
VLACHOVICE: Škovran - J. Doruška, T. Olejník, Tomeček, Hodulík, Faldík, Šimoník, Gabriš, Míča, P. Doruška, D. Olejník. Střídali: Jandík, Častulík.
OSTROŽSKÁ NOVÁ VES: Hájek - Franta, Kadaš, Kreisl, Kudr, R. Šálek, Pavlas, B. Šálek, Máčala, M. Pokorný, R. Straka. Střídali: Nikl, A. Straka, Němec.

DOLNÍ NĚMČÍ - UHERSKÝ BROD 0:1 (0:1)
Prestižní derby skončilo těsnou výhrou favorita, který ale neměl v Dolním Němčí na růžích ustláno. Broďany několikrát podržel zkušený gólman Ondrůšek, jenž se po letech vrátil do známého prostředí (Ondrůšek působil v Dolním Němčí ještě v době, kdy klub působil v divizi). Jediný gól zápasu padl po akci brodského Daňka, který získal hostům těsně před přestávkou vedení. Domácí se sice po změně stran snažili o vyrovnání, ale přibrzdilo je vyloučení Poláška. Utkání řídil exligový rozhodčí Ondo z Kroměříže.
Branka: 38. Daněk. Rozhodčí: Ondo, ČK: 70. Polášek (Dolní Němčí). Diváci: 320.
DOLNÍ NĚMČÍ: Kadlček - Cmol, Kubica, Ježek, Mikulec, M. Zimčík, Polášek, P. Krchňáček, Pochylý, T. Stojaspal, Bída. Střídali: M. Stojaspal, Jančář.
UHERSKÝ BROD: Ondrůšek - P. Ligas, R. David, Hroch, Klvaňa, M. David, Slinták, L. Ligas, Dvořák, Daněk, Drápala. Střídali: Bičan, Josefík.

1. VALAŠSKÝ FC – CHROPYNĚ 2:1 (2:0)
Největší překvapení kola se zrodilo v Rožnově pod Radhoštěm. Tamní fotbalisté bojují o holé přežití v krajském přeboru a do zápasu proti Chropyni dali opravdu všechno. Domácí se dostali do pohody hned v úvodní minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil Karban. Chropyňští měli sice více ze hry, ale s koncovkou byli v první půli na štíru. Rožnov vsadil na brejky a tato taktika mu vyšla. Střídající Talpa byl na hřišti sotva dvě minuty, přesto dokázal posunout ukazatel skóre. Domácí odcházeli do kabin s dvougólovým náskokem. Druhý poločas se hrál pod taktovkou hostů, útočník Pagáč se postaral o korekci výsledku.
Branky: 1. Karban, 25. Talpa - 80. Pagáč. Rozhodčí: Špaček. Diváci: 100.
1. VALAŠSKÝ FC: Sypták - Bolcek (20. Talpa), Balejík, Bortl, Poledník, Žitník, Šimek, Bartoň, Melichařík, J. Maléř, M. Maléř, Karban.
CHROPYNĚ: Večeřa - Panáček, Zdražil, Zatloukal, Pučala, Peřina, Lacina, Táborský, Šindelář, Bosák, Pagáč. Střídali: Polášek, Hošek, Novák.
Zpět