Hodnocení všech zápasů 19.kola

07.04.2009 09:07

Fotbalisté Slovácké Sparty Spytihněv se o víkendu pořádně zapotili. V Chropyni prohrávali díky dvěma přesným trefám exligového Bosáka už o dva góly. Vývoj nakonec otočili díky zlepšenému výkonu ve druhé půli.

CHROPYNĚ – SPYTIHNĚV 2:3 (2:0)
Lídr tabulky měl v Chropyni od počátku více ze hry, gólově se ale prosadili domácí. Střelecké kopačky si obul Bosák, jenž zúročil ligové zkušenosti. Po faulu na pronikajícího Pagáče ukázal rozhodčí Tkadlec na penaltový puntík. Bosák se nemýlil a poslal domácí do vedení. Druhý gól přidal po individuální akci, když si dovolil kličku na gólmana Hájka. Po změně stran hosté svůj tlak vystupňovali a zdánlivě ztracený zápas dokonale otočili. Do černého dvakrát zamířil Večeřa, jednou se trefil Sedláček.
Branky: Bosák 2 (jedna z penalty) – Večeřa 2, Sedláček. Rozhodčí: Tkadlec. Diváci: 400.
CHROPYNĚ: Večeřa – Panáček, Gajdošík, Zatloukal, Púčala, Táborský, Lacina, Bosák, Peřina, Pagáč, Šindelář. Střídal: Hošek.
SPYTIHNĚV: Hájek – Hoferek, Sedláček, Vávra, Večeřa, Brzica, Chudárek, Barot, Krejčí, Horsák, T. Ulman st. Střídali: Polášek, Křiva, T. Ulman ml.

UHERSKÝ BROD – VSETÍN 2:1 (1:1)
Domácí začali zostra a hrozili zejména z křídel, odkud ostrými centry ohrožovali soupeřovu obranu. Blízko ke gólu měl Daněk, jehož střelu z desáté minuty gólman Polomský s námahou kryl. Po půlhodině hry domácí obrana faulovala a nařízenou penaltu proměnil Augusta. Broďané stačili do přestávky vyrovnat, pět minut před pauzou po rohovém kopu Daňka mířil přesně Drápala. Čtvrt hodiny před koncem vstřelil Daněk vítězný gól. Valaši pak otevřeli hru, ale vyrovnat se jim nepodařilo.
Branky: 40. Drápala, 75. Daněk - 30. Augusta z penalty. Rozhodčí: Březáček. Diváci: 200.
UHERSKÝ BROD: Ondrůšek - M. David, Slinták, Hroch, R. David, Dvořák, Daněk, Drápala, Lukeš, Bičan, L. Ligas. Střídali: Josefík, Těthal, Zemčík.
VSETÍN: Polomský - Holoubek, Blažek, Ptáček, Růžička, Novosad, Augusta, Jaroš, Pavlinec, Kovačík, Cáhlík. Střídali: Lukáč, Kamas, Šuška.

OSTROŽSKÁ NOVÁ VES – DOLNÍ NĚMČÍ 4:1 (2:0)
Domácí se do soupeře zakousli od prvních minut. V prvním poločase měli několik šancí, ovšem Frantova střela z trestného kopu mířila jen do zdi a Máčala pro změnu trefil břevno Kadlčkovy branky. Hosté zahrozili Zimčíkem, jeho střela mířila těsně nad branku Hájka. První gól zařídil Pokorný, přičemž klid na kopačky Ostrožské Nové Vsi dal ještě do přestávky Pavlas. Také po změně stran se obraz hry nezměnil. Domácí měli navrch a po necelé hodině hlavou skóroval Radim Straka. O deset minut později si stejný hráč vše zopakoval. Pak byl vyloučen hostující Cmol, čímž otupil ofenzivní snahu hostí. I přesto se v závěru Dolnímu Němčí podařilo upravit konečný výsledek, když se ze značky pokutového kopu trefil Zimčík.
Branky: 58. a 68. R. Straka, 19. Pokorný, 38. Pavlas - 88. Zimčík z penalty. Rozhodčí: Vrána, ČK: Cmol (Dolní Němčí). Diváci: 100.
OSTROŽSKÁ NOVÁ VES: Hájek - Franta, Kadaš, Kreisl, Kudr, R. Šálek, Pavlas, B. Šálek, Máčala, M. Pokorný, R. Straka. Střídali: Nikl, Silnica, Polách.
DOLNÍ NĚMČÍ: Kadlček - Kubica, Ježek, Mikulec, Zimčík, Polášek, Pochylý, Bída, T. Stojaspal, Cmol, P. Krchňáček. Střídali: Jančář, K. Stojaspal.

SLUŠOVICE – VLACHOVICE 3:0 (2:0)
První šanci sice měli na kopačkách hosté, ale po necelé čtvrthodině poslal domácí do vedení Šimek. Vlachovičtí měli vzápětí slibnou šanci k vyrovnání, ovšem ani tentokrát se jim skórovat nepodařilo. Když po půlhodině hry přidal J. Foltýn druhý úspěch domácích, bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Hosté vyklidili střed pole a Slušovičtí kontrolovali další průběh zápasu. I když soupeř po změně stran provedl několik změn v sestavě, k brankám mu nepomohly. Naopak v pohodě hrající domácí přidali Elšíkem třetí gól.
Branky: 13. Šimek, 32. J. Foltýn, 80. M. Elšík. Rozhodčí: Ondo, Diváci: 220.
SLUŠOVICE: Juřík - Polčák, Dlabač, J. Foltýn, Zbranek, Čuřík, Mil. Bednařík, Vávra, M. Elšík, Šimek, M. Foltýn. Střídali: Hynčica, Martin Bednařík.
VLACHOVICE: Surmař - J. Doruška, Tomeček, D. Olejník, Hodulík, Míča, Gabriš, Kořenek, Faldík, T. Olejník, P. Doruška. Střídal: Šimoník.

HOLEŠOV - KATEŘINICE 3:2 (2:0)
Holešov vyhrál počtvrté v řadě. Tentokrát ale musel o výhru bojovat až do poslední minuty utkání. Hosté zahrozili už v úvodu, když nastřelili tyč. Pak zahrozili domácí. Po rohovém kopu Bačík trefil gólmana, následná dorážka Bejtkovského skončila na tyči. Ve 39. minutě napřáhl z třiceti metrů Charuza a jeho tečovaná střela skončila za zády Chrásteckého. Slibný dvoubrankový náskok zajistil těsně před přestávkou Odstrčilík. Po změn stran se domácí zatáhli, polevili, čehož soupeř využil. Čtvrt hodiny před koncem nejprve Zetek zaznamenal kontaktní gól. V 82. minutě Kašpar dokonce vyrovnal. V poslední minutě strhl vedení na stranu domácích Odstrčilík.
Branky: 44. a 90. Odstrčilík, 39. Chrástecký - 76. Zetek, 82. Kašpar. Rozhodčí: Prokop. Diváci: 200.
HOLEŠOV: Krejčí - Ohlídal, Bačík, Odstrčilík, Vávra, Belza, Műnster, Charuza, Barták, Bejtkovský, Roubalík. Střídal: Slováček.
KATEŘINICE: Chrástecký - Ondra, Sacher, J. Kuzník, Kamas, Mikulík, Válek, Zetek, Kotrla, Kašpar, Úlehla. Střídal: O. Kuzník.

PROVODOV - MORKOVICE 3:1 (3:0)
Domácí už v první čtvrthodině našli cestu k zisku tří bodů. Než si soupeř uvědomil, že musí dobře plnit obranné úkoly, lovil brankář Varga třikrát míč ze své sítě! Už ve 3. minutě trefil tyč hostující branky Březík. Varování však soupeř nebral vážně. Obrana Morkovic o chvíli později dovolila Malaníkovi, aby se postaral o úvodní gól. O sedm minut později kopali Provodovští první roh, po kterém Hellebrand hlavičkou přidal další gól. Po čtvrthodině hry Slončík dokázal využít nedorozumění obrany Morkovic a zvýšil na hrozivých 3:0. Ve druhé půli se hosté zlepšili. O korekci výsledku se postaral Šimčík.
Branky: 5. Malaník, 12. Hellebrand, 15. Slončík - 82. Šimčík. Rozhodčí: Holub, Diváci: 50.
PROVODOV: Máčala - Galandr, Švach, Hellebrand, Malaník, Březík, Gottwald, Slončík, Gargulák, Hlavňovský, Beňo. Střídali: Karpeko, Pinkas.
MORKOVICE: Varga - F. Hanák, Jablunka, Černý, Slavíček, Petroš, Přecechtílek, Hlaváček, Posolda, Kroutilík, Šimčík. Střídali: Skácel, Bleša, Majda.

ZBOROVICE - 1. VALAŠSKÝ FC 1:1 (1:1)
Po oboustranně opatrném začátku začali mít navrch domácí a ve 34. minutě se střelecky prosadil Setinský. Radost Zborovických ale trvala jen dvě minuty. Hosté po rychlé křídelní akci přesně zakončili pohotovou střelou J. Maléře. Po přestávce se domácí snažili o vstřelení vítězné branky, ale selhali v zakončení. Naopak hosté byli nebezpeční z rychlých brejků, ovšem stejně jako jejich soupeř už měli nabito slepými náboji. Souboj o záchranu tak skončil plichtou, která ani pro jeden tým nic neřeší.
Branky: 34. Setinský - 36. J. Maléř. Rozhodčí: Schmid. Diváci: 150.
ZBOROVICE: Z. Barnet - Plšek, Václav Švejcar, Vaňák, Vr. Švejcar, Štěpánek, Němec, R. Barnet, Krejčí, Páník, Setinský. Střídali: Kojecký, Šumbera, Vabíral.
1. VALAŠSKÝ FC: Sypták - Žitník, Poledník, Bortl, Balejík, Šimek, Bartoň, Karban, J. Maléř, Vinter, M. Maléř.

HLUK - VIGANTICE 0:0
V první půli hosté předvedli, že jejich dobré výsledky nejsou náhodné. Představili se jako dobře bránící celek se snahou rychle zaútočit. Hlučané si udržovali v první půli územní převahu, ale proti pozorně bránící obraně soupeře si nedokázali vytvořit slibnou střeleckou příležitost. Druhá půle byla ve znamení dobývání branky Vigantic, ale až na dvě pološance Hlučané brankáře Blablu v brance hostí neohrozili.
Rozhodčí: Novák. Diváci: 200.
HLUK: Fojtík - Horák, A. Machala, Zalubil, J. Machala, Minařík, Botek, Radoch, Rybnikář, Dohnal, Jurásek. Střídal: Ježek.
VIGANTICE: Blabla - P. Gálik, Ondřej, Štreit, R. Vokáč, Náměstek, Matůš, Kužošník, Z. Vokáč, Drda, Chumchal. Střídali: Gálik Petr, Křiva.
Zpět