Hodnocení všech zápasů 18.kola

30.03.2009 17:02

Lídr ze Spytihněvi doma nezaváhal

chropyne_zborovice

FC Slovácká Sparta Spytihněv doma vydřela tři body a v čele má už čtyřbodový náskok. Uherskobrodský ČSK jen remizoval na hřišti Valašského FC. Dva duely byly pro nezpůsobilý terén odloženy. Gólové hody viděli fanoušci v Chropyni, kde domácí rozstříleli v regionálním derby Zborovice vysoko 8:1.

SPYTIHNĚV – MORKOVICE 2:1 (1:0)
Lídr tabulky se doma rozjížděl pozvolna. V prvním poločase si nevěděl rady se soupeřem ani silným protivětrem. Hosté z Morkovic byli překvapivě lepším týmem, ale jejich snaha končila u hranice pokutového území. Lekci z produktivity jim tedy udělili domácí. Po trestném kopu se nejlépe zorientoval Sedláček a otevřel skóre. Úvod druhé půle patřil hostům, v 50. minutě Černý vyrovnal. Pak se několikrát vyznamenal morkovický gólman Veselý, který držel svůj tým nad vodou. Kapituloval až v 77. minutě, kdy nestačil na pohotovou Ulmanovu dorážku. Hosté mohli přesto vyrovnat, ale v poslední minutě se pohotovým zákrokem blýskl také domácí gólman Stýblo.
Branky: 27. Sedláček, 77. Ulman – 50. Černý. Rozhodčí: Konečný. Diváci: 150.
SPYTIHNĚV: Stýblo – Hoferek, Sedláček, Vávra, Večeřa, Chudárek, Barot, Ulman ml., Krejčí, Horsák, Ulman st. Střídali: Polášek, Brzica.
MORKOVICE: Veselý – Hanák, Jablunka, Černý, Slavíček, Petroš, Přecechtílek, Hlaváček, Posolda, Kroutilík, Šimčík. Střídali: Skácel, Bleša.

1. VALAŠSKÝ FC – UHERSKÝ BROD 1:1 (0:0)
Broďané to na outsidery vůbec neumí, což potvrdili také na Valašsku. Jejich postupový sen se tak pomalu rozplývá jako pára nad hrncem. Svěřenci kouče Zdeňka Šebesty v Rožnově totálně propadli a nakonec byli rádi, že si z hřiště předposledního týmu tabulky přivezli alespoň bod. Domácí to totiž se záchranou myslí naprosto vážně. Na umělé trávě měli překvapivě více ze hry. Potlesk diváků sklidily především nůžky Michala Maléře. Skóre se neměnilo jen díky pohotovému zákroku jednoho z uherskobrodských zadáků. Branky začaly padat až v samém závěru utkání. V 79. minutě trefil Winter šibenici a domácí se mohli radovat z vedení. Osm minut před koncem zachránil čest Broďanů po rohovém kopu Hroch, jenž hlavou usměrnil míč za záda Syptáka.
Branky: 79. Winter – 82. Hroch. Rozhodčí: Šťastný. Diváci: 100.
1. VALAŠSKÝ FC: Sypták – Bortl, Balejík, Poledník, Žitník, Šimek, Melichařík, Bartoň, J. Maléř, M. Maléř, Winter. Střídali: Bolcek, L. Maléř, Dibelka.
UHERSKÝ BROD: Ondrůšek – Boďa, M. David, Hroch, Ligas, Drápala, R. David, Daněk, Klvaňa, Josefík, Lukeš.

VIGANTICE – PROVODOV 2:2 (0:1)
Provodov těží ze zkušeností exligových fotbalistů. To jasně ukázal i na hřišti ve Viganticích. Střelecké kopačky si opět obul Petr Slončík, jenž hostům získal dvougólové vedení. Domácí začali vše honit až za pět minut dvanáct. Do střelecké listiny se nakonec zapsali dva střídající hráči. Osm minut před koncem snížil Bolcek, v poslední minutě vyrovnal Mohyla.
Branky: 82. Bolcek, 90. Mohyla – 33., 75. Slončík. Rozhodčí: Mrázek. Diváci: 120.
VIGANTICE: Blabla – Z. Vokáč, J. Vokáč, Ondřej, Matůš, Kožušník, Náměstek, Pavel Gálik, Štreit, R. Vokáč, Drda. Střídali: Bolcek, Mohyla.
PROVODOV: Zámorský – Beňo, Galandr, Hellebrand, Švach, Březík, Gottwald, Hlavňovský, Malaník, Gargulák, Slončík. Střídali: Holík, Karpeko.

CHROPYNĚ – ZBOROVICE 8:1 (3:0)
Regionální derby se stalo jasnou záležitostí domácích, kteří se po dvou nečekaných porážkách potřebovali střelecky chytit. To se jim dokonale povedlo. Poslední tým tabulky byl od počátku zralý na ručník. Početná divácká kulisa si přišla opravdu na své, devět zásahů do černého během devadesáti minut se nevidí každý den.
Branky: Bosák 3, Peřina, Hošek, Zdražil, Lacina, Šindelář – Štěpánek. Rozhodčí: Stodůlka. Diváci: 350.
CHROPYNĚ: Večeřa – Panáček, Zdražil, Zatloukal, Púčala, Peřina, Lacina, Bosák, Táborský, Šindelář, Pagáč. Střídali: Polášek, Trávníček.
ZBOROVICE: Z. Barnet – Plšek, Tesař, Václav Švejcar, Kojetský, Páník, Vratislav Švejcar, Štěpánek, Němec, R. Barnet, Setínský. Střídali: Chytrý, Vybíral.

DOLNÍ NĚMČÍ – SLUŠOVICE 3:0 (2:0)
V přímém souboji o záchranu se z výhry radovali Dolněmčané, kterým se podařilo vstřelit v důležitém zápase tři góly. Poprvé se radovali už po dvanácti minutách, kdy Polášek proměnil pokutový kop. Po půlhodině přidal druhý úspěch Kubica a domácí byli na koni. I po přestávce se hrálo na jednu branku. Slušovičtí navíc přišli o vyloučeného Bednaříka a v deseti lidech byli prakticky bez šance na úspěch. Čtyři minuty před koncem pečetil zaslouženou výhru domácích třetím gólem T. Stojaspal.
Branky: 12. Polášek z penalty, 33. Kubica, 86. T. Stojaspal. Rozhodčí: Valčík. ČK: M. Bednařík. Diváci: 200.
DOLNÍ NĚMČÍ: R. Kadlček – Ježek, Mikulec, Kubica, Zimčík, Polášek, P. Krchňáček, Pochylý, Bída, Cmol, T. Stojaspal. Střídali: Jančář, K. Stojaspal, M. Krchňáček.
SLUŠOVICE: Juřík – Hynčica, Polčák, Dlabač, J. Foltýn, Zbranek, Šimek, Milan Bednařík, Vávra, Elšík, Martin Bednařík. Střídali: M. Foltýn, Čuřík.

VLACHOVICE – HOLEŠOV 1:2 (1:1)

KATEŘINICE – HLUK odloženo
VSETÍN – OSTROŽSKÁ NOVÁ VES odloženo
Zpět