Hodnocení a statistiky všech zápasů 26.kola

25.05.2009 17:45

Pohroma favoritů. Tak lze stručně charakterizovat víkendové kolo v krajském přeboru. Už v sobotu přenechal lídr tabulky ze Spytihněvi doma všechny body o záchranu bojujícím Slušovicím. O den později nezvládl Uherský Brod derby v Hluku. Na opačném pólu tabulky vydřeli tři body fotbalisté Dolního Němčí ve Vlachovicích, když domácí dohrávali bez dvou vyloučených hráčů.

SPYTIHNĚV - SLUŠOVICE 2:3 (2:1)
Lídr tabulky otevřel skóre po dvaceti minutách. Z pokutového kopu se trefil Chudárek a poslal favorita do vedení. Hosty tento okamžik nezlomil a dokázali srovnat krok. Už po dvou minutách vyrovnal M. Foltýn. Radost Slušovic z vyrovnání ale neměla dlouhé trvání. Díky Ulmanovi šli domácí opět do vedení. Po změně stran však přišel šok. Domácí značně polevili a přenechali prostor svému soupeři. O záchranu hrající Slušovice toho dokonale využili a vývoj zvrátily ve svůj prospěch. Do černého zamířil dvakrát Vávra.
Branky: 20. Chudárek z penalty, 25. Ulman - 50., 78. Vávra, 22. M. Foltýn. Rozhodčí: Bartoň. Diváci: 200.
SPYTIHNĚV: Stýblo - Polášek, Sedláček, V. Vávra, Večeřa, Chudárek, Barot, Krejčí, Horsák, Hubinka, Ulman. Střídali: Křiva, Brzica.
SLUŠOVICE: Juřík - Hynčica, Polčák, J. Foltýn, Zbranek, Čuřík, Milan Bednařík, D. Vávra, Elšík, Martin Bednařík, M. Foltýn. Střídali: Šimeček, Dlabač.

KATEŘINICE - VSETÍN 3:2 (1:1)
Okresní derby skončilo výhrou domácích barev, i když v úvodu byli lepší hosté. Jako první skórovali Kateřiničtí. Po půlhodině skončila hlavička Válka za zády bezmocného Polomského. O dvě minuty později srovnal krok kanonýr Jaroš. Po vyrovnané první půli se převaha po změně stran přesunula opět na stranu Vsetína. Po střele Kovačíka se hosté ujali vedení. Závěrečné minuty však přinesly řadu dramatických momentů a obrat ve skóre. Pět minut před koncem vyrovnal Peredarjuk, dvě minuty před závěrečným hvizdem strhl vedení na stranu domácích Zetek.
Branky: 34. Válek, 85. Peredarjuk, 88. Zetek - 36. Jaroš, 60. Kovačík. Rozhodčí: Konečný. Diváci: 300.
KATEŘINICE: Chrástecký - Mikulík, J. Kuzník, Zetek, Ondra, Sacher, Kašpar, Kotrla, Kamas, Válek, Peredarjuk.
VSETÍN: Polomský - Ptáček, Blažek, Holoubek, Mišun (70. Kamas), Cahlík, Novosad, Augusta (46. Pavlinec), Lukáč, Jaroš, Kovačík.

VIGANTICE - 1. VALAŠSKÝ FC 1:1 (1:1)
Sousedské derby se hrálo před skvělou diváckou kulisou. Do ochozů v rodišti Milana Baroše si našlo cestu na šest stovek diváků. Domácí mohli hrát v naprostém klidu, neboť se jich boj o postup ani o záchranu netýká. Hosté z Rožnova potřebují každý bod, neboť jim aktuálně hrozí sestup do I.A třídy. Jako první se prosadili domácí. Matůšova dělovka přošla zdí, takže gólman Basel byl bez šance. Hosté dokázali kontrovat, po akci Michala Maléře se prosadil Melichařík. Po obrátce si domácí vytvořili tlak, vítězný gól ale vstřelit nedokázali.
Branky: 15. Matůš - 26. Melichařík. Rozhodčí: Prokop. Diváci: 600.
VIGANTICE: Blabla - Kožušník, Pavel Gálik (85. Křiva), Z. Vokáč, Matůš, Náměstek, Chumchal, Ondřej, Štreit (62. Mohyla), Drda, R. Vokáč (70. Bolcek).
1. VALAŠSKÝ FC: Basel - Bortl, Balejík, Poledník, Žitník, Šimek, Bartoň, Melichařík, J. Maléř, Winter (58. Talpa), M. Maléř.

HOLEŠOV - OSTROŽSKÁ NOVÁ VES 0:0
Souboj sousedů v tabulce skončil spravedlivou remízou, která vyhovuje oběma týmům. Jako první zahrozili domácí, Barták nastřelil tyč. Vzápětí neuspěl v dobré šanci Sedlařík. Pak vystrčili růžky také hosté. Pavlas postupoval sám na brankáře Krejčího, uspět však nedokázal. Po přestávce měl blízko k vedoucímu gólu hostující R. Šálek. Po rohovém kopu mířil hlavou mimo. Šance byly i na domácí straně, domácí Belza propásl hned dvě v rychlém sledu. Oba gólmani nakonec udrželi čisté konto.
Rozhodčí: Březáček. Diváci: 150.
HOLEŠOV: Krejčí - Belza, Bačík, Charuza, Ohlídal, Odstrčilík, Šimík, Sedlařík, Barták, Bejtkovský, Műnster. Střídal: Slováček.
OSTROŽSKÁ NOVÁ VES: Hájek - Franta, Kadaš, Kreisl, Silnica, B. Šálek, R. Šálek, Pavlas, Máčala, M. Pokorný, R. Straka. Střídali: A. Straka, L. Pokorný, Slezák.

PROVODOV - ZBOROVICE 2:0 (2:0)
Zápas měl být jasnou záležitostí domácího celku. Hosté ze Zborovic jsou totiž beznadějně poslední a soutěž jen dohrávají. Od počátku se hrál jen průměrný fotbal. Domácí měli od počátku hru pod kontrolou, dlouho se však nemohli brankově prosadit. Až v závěru poločasu se trefili Hlavňovský a Slončík. Hosté v první půli několikrát rychle zaútočili, ale jejich akcím chyběl cit pro finální přihrávku. Druhá půle už se jen z povinnosti dohrávala. Provodovští se spokojili s dvoubrankovým vedením a svého soupeře ke zdramatizování zápasu nepustili.
Branky: 39. Hlavňovský, 43. Slončík. Rozhodčí: Mrázek. Diváci: 100.
PROVODOV: Zámorský - Galandr, Švach, Plášek, Beňo, Malaník, Hellebrand, Hlavňovský, Březík, Gargulák, Slončík. Střídal: Pinkas.
ZBOROVICE: Chytrý - Václav Švejcar, Vr. Švejcar, Štěpánek, Němec, Bezslezina, Páník, Tesař, Krejčí, Setinský, Barnet. Střídali: Kojecký, Vybíral, Šumbera.

VLACHOVICE - DOLNÍ NĚMČÍ 0:2 (0:0)
Zápas o šest bodů skončil výhrou hostů. Od počátku byla hra v poli vyrovnaná. Hosty posadila na koně situace, po níž uviděl domácí Doruška červenou kartu. Od 52. minuty hráli domácí jen o deseti. Další červenou kartu obdržel domácí gólman Škovran, když v poslední minutě zápasu srazil hostujícího útočníka. V první půli si každý celek vypracoval dvě tutovky. Domácí Faldík a J. Dorůška stejně jako hostující Krchňáček a T. Stojaspal nebyli úspěšní. Po přestávce ještě Vlachovičtí zahrozili Míčou a Tomečkem, ovšem ostrými pálili jen fotbalisté Dolního Němčí. Vedoucí branku dal v 75. minutě po samostatné akci T. Stojaspal a výhru pečetil v samém závěru z trestného kopu Polášek.
Branky: 75. T. Stojaspal, 90. Polášek. Rozhodčí: Bělunek. Diváci: 150.
VLACHOVICE: Škovran - Hodulík, Olejník, Tomeček, P. Doruška, Faldík, Šuráň, Gabriš, Míča, J. Doruška, D. Olejník. Střídal: Častulík.
DOLNÍ NĚMČÍ: Kadlček - L. Stojaspal, Kubica, K. Stojaspal, Chladil, Krchňáček, Polášek, Cmol, Pochylý, T. Stojaspal, Bída.

HLUK - UHERSKÝ BROD 2:1 (1:0)
V případě výhry mohli Broďané náskok vedoucí Spytihněvi stáhnout na tři body. Nervozita jim ale svazovala ruce a nohy. Hlučané mohli jít do vedení už v 8. minutě. Střelec Dohnal postupoval sám na brankáře Ondrůška, ale zbytečně otálel se zakončením a nakonec zvolil přihrávku a akci tím zmařil. Jediný gól první půle padl ve 42. minutě a měl jej na svědomí Dufka, když centrovaný míč skončil v šibenici hostující branky. Po přestávce hosté přidali a snažili se utkání zdramatizovat, ale s přibývajícím časem se hra vyrovnala a v 68. minutě střelou z hranice šestnáctky přidal druhý gól Dohnal. Hostům se podařilo čtvrt hodiny před koncem dát kontaktní gól Drápalou, který vyzrál na nepodařený ofsajd systém domácích.
Branky: 42. Dufka, 68. Dohnal - 74. Drápala. Rozhodčí: Vrána. Diváci: 250.
HLUK: Fojtík - A. Machala, J. Machala, Botek, Dufka, Zalubil, Dohnal, Jurásek, Ježek, Minařík, Z. Horák. Střídali: Miroš, Chytil, Hanák.
UHERSKÝ BROD: Ondrůšek - P. Ligas, M. David, Hroch, R. David, Josefík, Dvořák, Daněk, Drápala, Lukeš, L. Ligas. Střídali: Klvaňa, Bičan.

MORKOVICE - CHROPYNĚ 1:1 (0:0)
Už v 5. minutě pokus Vymazala skončil po teči na břevně hostující branky a hostující Macháček po chybě domácích v rozehrávce postupoval na morkovického gólmana sám, mířil však vedle. To bylo vše, co stálo za zmínku v první půli, která přinesla fotbal pouze průměrné úrovně. Po přestávce obrana hostí srazila v pokutovém území Kroutilíka, Černý ale nařízenou penaltu nedal. Trest přišel v 70. minutě, kdy po ojedinělé útočné akci hostí a následném závaru dal ze skrumáže vedoucí gól Polášek. Svou chybu Černý napravil sedm minut před koncem, kdy z trestného kopu ze třiceti metrů vyrovnal.
Branky: 83. Černý - 70. Polášek. Rozhodčí: Krbušek. Diváci: 200.
MORKOVICE: Veselý - Bleša, Slavíček, Petroš, Hanák, Kroutilík, Hlaváček, Vymazal, Kutňák, Majda, Černý. Střídali: Šimčík, Přecechtílek.
CHROPYNĚ: Bělík - Půčala, Gajdošík, Buksa, Bosák, Šindelář, Vávra, Macháček, Polášek, Zatloukal, Peřina. Střídali: Štěpánek, Hrabal, Machů.
Zpět